• Icon 02

  • Icon 03

  • Icon 04

  • ur
  • wikipedia

Skriv ut

on .

In memoriam

Bild1
U Göteborgu je 9. marta iznenada preminula naša draga kolegica i prijateljica

Emira Bešić
učiteljica bosanskog jezika
iz Prijedora
Ode u nepovrat, brzo i iznenada, a tako si nam još trebala.Puno toga započesmo i ne dovršismo.Čini nam se da ćeš se svakog časa vratiti, pojaviti iza ugla sa svojim laganim korakom i reći: - E, jesam li vas prevarila, evo mene!Planirala si nova putovanja,nove susrete, nove kurseve uz lijepu bosansku riječ i pjesmu.Zajedno gradismo planove na radost naših učenika i čekasmo da probehara naša Bosna i mi s njom.Vjerovali smo zajedno, nadali se zajedno, a ti požuri , draga Emira, put zvijezda, da proviriš prije nas u vječnost.Ti si nas podsjetila da se PRIJATELJSTVO piše velikim slovima i ono tako ostade ugravirano u našim srcima.Tvoje kolege, učitelji bosanskog jezika iz Göteborga.

Pozivamo sve kolege, prijatelje, učenike koji žele da nešto napišu i iskažu svoje sjećanje na Emiru da mogu pisati na adresu redakcije. Rado ćemo otvoriti posebnu rubriku u kojoj ćemo sve to objaviti.

j0438273


POVODOM SMRTI DRAGE KOLEGICE EMIRE PRIMITE ISKRENU SUĆUT - SVI KOJI STE JE POZNAVALI, KAO I NJENA OBITELJ /brat Emir, sestra i njezina obitelj/.
EMIRA je bila divan čovjek, prijatelj, kolega , suradnik.Uvijek je našla vremena za sve i znala se postaviti pravedno, iskreno i ljubazno.Dugo godina smo surađivali na polju društvenog rada, prijateljstva i borbe za bolje sutra, za naše učenike i nas. Duboko me je potresla vijest da je više nema,

HVALA JOJ ZA SVE , NEKA JOJ JE LAKA ŠVEDSKA ZEMLJA!!!

Verica Nikocevic
j0438273

Danas su prestale sve moje sumnje i nevjerice u ono što se desilo 8.marta. Tvoje posljednje riječi:"Sada sam nova cura" su stvarnost. Ti si sada sa druge strane rijeke, u društvu anđela, obasjana najljepšopm svjetlošću. Za nas ovdje, koji ostasmo iza tebe, ostaje samo jedna utjeha i vjera da čovjek ne umire sve dok ima neko da ga se sjeća.Tragovi koje si ti ostavila u svima nama nastavljaju da žive, a s njima i ti,draga Emira.
Hvala ti za sve lijepe trenutke koji će ispunjavati moje srce!
Tifa